tisdag 19 februari 2013

Syföreningsmöte- sockor

På julledigheten passade jag på att sticka lite. Jag gjorde något som jag aldrig hade gjort tidigare nämligen att sticka sockor med häl. Jag har stickat sockor utan häl för att jag inte har vågat stickat häl tidigare. Det gick riktigt bra.


Jag fick två nystan Järbo raggi när jag fyllde förra året som jag har använt till sockorna. Jag har även sytt fast sulor på sockorna. När jag köpte sulorna hade de bara upp till stl 39 så jag chansade på att jag skulle kunna ha dem men det kunde jag inte. Syrran provade dem men hennes fötter var lite för breda så jag vet inte riktigt vad jag ska göra med dem. Sonen gillade dem men har stl 34.


Det som var kvar av garnet blev början på ett par till sockor. Foten är också Järbo raggi men en annan färg och lite större.


Jag gick en karda och spinna ull kurs i höstas. Jag blev inte jätteduktig på att spinna men det här är mitt första tvåtrådiga garn, det blev ganska tjockt och lite "effektgarn". Det luktar får om garnet för jag har inte tvättat det än. Jag tycker att det luktar gott men det är det inte alla i huset som gör.
Vill du se vad de andra har hittat på så klicka här.

5 kommentarer:

 1. Visste inte att det gick att köpa sulor... vart har du hittat det?? /Tyglina

  SvaraRadera
 2. Roligt! Har inte tänkt på detta tidigare och heller inte sett det!

  SvaraRadera
 3. Härliga strumpor!
  Än har inte dagen kommit då jag provat att sticka häl... Men det gör den nog med tiden... :-)

  SvaraRadera
 4. Jag får operera fötterna så att sulsockorna passar, de är så fina!!!

  SvaraRadera