tisdag 15 april 2014

Syföreningsmöte- kofta och sockor

Nu var det ett tag sen jag var med på ett syföreningsmöte men nu är jag med.
Jag började att sticka på en islandskofta den 1 januari i år och den blev klar sista helgen i mars. Det är faktiskt min första kofta som jag stickar och min första flerfärgstickning. Dessutom skulle den sys och klippas för att det skulle bli en kofta.


Jag har använt lettlopi och stickor 4,5. Den stickas nerifrån på rundsticka, ärmarna stickas på strumpstickor och stickas sen ihop med kroppen så att allt sitter på rundstickan. Jag fick sy ihop hål under ärmarna. Det gjorde jag med masksydd söm så den syns knappt. Det har jag skrivit om i ett tidigare inläggMönstret är från Järbo. Knapparna hittade jag i knappburken som jag ärvde från mormor när hon dog. Först tänkte jag försöka sticka knappar men kom på att jag kunde titta i knappburken först. Det var en rolig stickning och nån gång kommer jag att sticka den matchande kjolen.
I helgen blev jag klar med ett par sockor som jag stickat på sedan i höstas. Periodvis har jag inte stickat nånting på dem.


Garnet köpte jag på syfestivalen förra året och mönstret fick jag med då. Jag minns inte vad garnet heter men det är ett sockgarn som man ska ha stickor 2,5 till.
6 kommentarer:

 1. Jättefin kofta (och sockar också förstås! Jag har stickat flera islandströjor och är lite kär i dem. Koftor är ju egentligen ännu mer användbara, så jag får nog sätta upp en sån på min att sticka-lista :)

  SvaraRadera
 2. Jättefin kofta!! Måste göra en till mej med, sockorna är också fina, måste göra dem med :-)

  SvaraRadera
 3. Jättefina stickade plagg! Grattis!

  SvaraRadera
 4. Vilket jobb men så fint arbete .

  SvaraRadera
 5. Jättefin kofta! Den kan du vara stolt och glad för.

  SvaraRadera
 6. Vilken fin kofta! Jag är tokig i koftor med mönstrade ok. Strumporna var fina de med, skönt att se någon annan som är lika petig med att få de likadana. ;)

  SvaraRadera