tisdag 31 januari 2012

Syföreningsmöte-strumpstickor

Tisdag och syföreningsmöte. Jag trodde inte jag skulle hinna göra något att visa här, men eftersom att sonen inte kan prata så bra idag, så är vi hemma.

I höstas gjorde jag ett par stickor av runda glasspinnar, de är ganska korta men de fungerar till mindre arbeten. Jag tänkte då att man kan göra strumpstickor av såna glasspinnar. Det enda som har saknats är just glasspinnar så sist glassbilen var här köpte jag sån glass. När jag stickade mina sockor funderade jag också på att man ofta mäter det man stickar. Så varför finns det inte cm markeringar på stickorna? Idag passade jag på att göra strumpstickor med cm markeringar.


Stickorna är bara 15 cm långa men man kan mäta kortare arbeten. Jag har sandpapprat och vässat stickorna med en vanlig pennvässare.

5 kommentarer:

 1. vilken urbra idé! kul att du gillade mina sockor... klar du vågar göra liknande själv=)

  SvaraRadera
 2. Vad häftigt! Tänker prova det också, skall bara ha fatt på glasspinnar.

  SvaraRadera
 3. Ha ha! Kul idé! Va glassen god? :)

  SvaraRadera
 4. Vilken superbra återvinningsgrej. Strumpstickor behöver man ha flera än man har, mäta behöver man ju alltid. Ha det gott och tack för iden.Ps hoppas det är ok att jag länkar så jag kan föra iden vidare.ds

  SvaraRadera
 5. Men å vad bra!! Extra smart när man stickar på andra ställen än hemma. en grej mindre att släpa på liksom. Tack för tipset.

  SvaraRadera