tisdag 4 oktober 2011

Syföreningsmöte- glass och stickor

Då är det en härlig tisdag. För min del är det fullt upp med jobb men det är ju syföreningsmöte också. I våras virkade jag en glass. Den var väldigt lättvirkad. Jag använde ett garn som jag hade hemma Järbo Lady och virknål 3. Jag gjorde en rundel och sen virkade jag till glassen var så stor som jag ville ha den. Jag fyllde den och minskade så att det var ett runt hål kvar som var lagom för en rund glasspinne. Pinnen limmade jag fast.


Jag tyckte att det fungerade bra att använda riktiga glasspinnar så jag sparade några. De låg i en låda och väntade på att bli använda och jag funderade på om man kan använde dem som strumpstickor. Jag hade bara tre stycken så jag gjorde ett par stickor istället. Jag sandpapprade pinnarna så att de blev släta, vässade ändarna med en pennvässare och limmade fast träkulor i andra änden. Jag fick vässa lite där också för att få på kulorna. De är inte så långa, 15,7 cm från spets till kulan. Stickorna är i stl 6,5 och passade bra till Molly garnet.
Igår eftermiddag ville min dotter sy en väska och det fick hon göra. Jag hjälpte till men hon har bestämt hur den ska se ut, nålat och sytt en del. Nöjd blev hon.


Det var allt från mej. Ha en bra tisdag.

4 kommentarer:

 1. Alltid så härligt när man får lära ut till de yngre.. =) Väldigt fin väska. Och va mycket man kan göra med vanliga glasspinnar. Sånt pyssel får mig alltid att börja fundera över vad mer man kan använda hemma.. =)

  SvaraRadera
 2. Fiffigt att göra stickor av glasspinnar, hade jag aldrig kommit på :)

  SvaraRadera
 3. Hej hej... Hittade in från Maddes sida. Vilken fin glass, rolig idé! Kul att skaparglädjen smittar av sig på barnen :) Vad duktig hon var!
  Hälsn. Therese

  SvaraRadera