tisdag 30 oktober 2012

Syföreningsmöte- mössor

Äntligen är jag med igen. De senaste veckorna har jag haft nåt att visa upp men varit för trött för att fota och skriva. För några veckor sen hade jag glömt min stickning på jobbet och eftersom att jag var lite trött men behövde få sticka lite passade jag på att sticka en mössa. Garnet köpte jag i somras och mönstret hittade jag här.Jag har använt M&K Gotland och stickor 8. Jag började sticka fredag kväll och sydde ihop det sista måndag kväll. Den är lite kortare än i mönstret.


Den här mössan virkade jag till sonen när han var 1 år, tror det var den tredje mössan jag virkade. Den första som jag virkade skulle passa en treåring men var lagom till min man. Dottern fick den andra mössan.
Mönstret var med i Vi föräldrar och eftersom att jag hade en Kask mössa blev jag sugen på att virka en själv. Dessutom behövde jag en ny hobby eftersom att jag förstod att vi inte kunde ha kvar mina hästar som började bli gamla och sjuka. Mamma fick förklara mönstret och jag fick träna på fasta maskor sen har det bara blivit mer garn och mer virkat och stickat.
Det är min systerdotter som är på bilden.
Titta vad de andra i syföreningen har gjort.

3 kommentarer:

 1. Vilka härliga mössor, den för stora den ska jag nog göra.
  kram

  SvaraRadera
 2. Jättefina mössor båda två!

  Är helt kär i den undre bilden! Kommer så väl ihåg när vi gick ut och det var en massa nysnö på det tidigare upplogade och jag slängde upp Elisia som landade helt perfekt och satt stilla!! Inte ett spår runt henne :-)

  SvaraRadera
 3. Fina mössor :) den nedre är favo :)

  SvaraRadera