tisdag 3 april 2012

Syföreningsmöte- virkad hallongrotta

I lördags köpte jag boken "Stickcafé", självklart var jag tvungen att både provvirka och provbaka lite. Valet föll på hallongrottor. Så till det här syföreningsmötet har jag med en virkad hallongrotta. Jag har virkat ballerina kakor förut och de här var nästan likadana. Den här fick en form att ligga i och det hade jag inte gjort förut. Enligt mönstret skulle man virka en bottenplatta och sen virka kanten som man fick sy fast. Det gjorde inte jag. Det fick bli en bottenplatta och sen fortsatte jag att virka runt utan ökningar i några varv, allt för att slippa sy.



Det röda garnet är M&K eco baby bomull och det beiga är candy. Det skulle egentligen vara ljusgult men det hade jag inte hemma. Formen är virkad i ett garn som jag köpte från barnens bokklubb för många år sen. Jag försökte virka lite mönster på formen men det syns inte så bra, varannan maska virkade jag i bakre maskbågen och varannan är vanlig.

3 kommentarer:

  1. jättesöt.. jag har börjat bli sugen på å göra lite kakor och sånt, har ett häfte med beskrivningar hemma. men får bli ett senare projekt =) kul och fpå se en annan variant som man inte sett innan.. det är bara fantasin som sätter gränserna.

    kram Trixi

    SvaraRadera
  2. Jättefin! Och mönstret på kakformen syns! Fast det kanske syns bättre live...

    SvaraRadera