tisdag 20 mars 2012

Syföreningsmöte- torgvantar

Då är det dags för ännu ett syföreningsmöte. För en tid sen var jag och handlade på Panduro, det har jag ju gjort många gånger, men den här gången låg det rea garn i en korg bredvid kassan. Då kunde jag inte låta bli att köpa två nystan Sandnes alpacka garn. Jag visste inte vad jag skulle ha det till när jag köpte det.
När jag stickade mina fiskarsockor tänkte jag att det skulle vara roligt att sticka handledsvärmare eller torgvantar med samma mönster. Förra helgen köpte jag stickor så att jag kunde börja sticka och i söndags blev de klara.


Det är vriden resår hela vägen utom på tummarna. Det var första gången som jag stickade tummar. När jag stickade tummarna så stickade jag med en avvikande färg i de tio första maskorna på första stickan sen stickade jag klart vanten med den vanliga färgen. Sen var det bara att pillra loss tråden och få upp maskorna på stickorna, plocka upp två maskor i varje sida, minska så att det finns fem maskor på varje sticka och sticka tills det är lagom längd på tummen. Det läste jag i boken Sticka av Elisabeth Norinder som jag köpte på bokrean.

3 kommentarer:

  1. Superfina, men du måste ju ta en bild när du har dem på dej så att vi får se hur de ser ut ju! Inte alla som har sån tur jag som får träffa dej och se dem live ;-)

    SvaraRadera
  2. Fiffigt att sticka i vriden resår då blir de härligt töjbara så man kan röra händerna.kram

    SvaraRadera